Community Center remodel project begins

Everyone knows that space in Anthem is a valuable resource, and the community isn’t getting any smaller. Making sure that the Community Center is used as efficiently as possible is an important reason behind the current remodel/expansion. The remodel focuses on overall functionality, with the goal of maximizing space to provide improved workout areas and registration/service area for residents. 

The project includes modifying the first floor office space, incorporates added storage and enlarges the reception desk. To help lessen crowded conditions, enclosing the balcony space will expand the weight training area on the second floor, and new carpet and rubber flooring will be installed. 

Per Board approval from previous meetings, the costs of the project will be covered from the Enhancement or Reserve Funds, contingent on the specific nature of the expenditure. 
The following key moves impact the timeline of the project:

  • November: Board votes to table a decision on the project until December, when more information can be brought to the Board about value-engineering options to reduce cost.
  • December: Board votes unanimously to move the project forward with value-added engineering options that reduce the overall cost of the project; contractor is chosen.
  • January: Construction will commence.
  • April-May: Project is expected to be completed.